Beter Wifi-bereik in je huis

Wifi is erg handig, maar heeft ook een nadeel: het draadloze signaal heeft een beperkt bereik. Een goede Wifi-verbinding is afhankelijk van veel factoren. We helpen je graag begrijpen hoe Wifi werkt en wat je kunt doen om het beste Wifi-bereik te regelen.

Wil je de Wifi-instellingen weten om een telefoon, tablet of laptop aan te sluiten, ga dan naar de Wifi-instellingen support pagina.

Zelf Wifi-verbinding verbeteren

Er zijn een aantal eenvoudige dingen die je zelf kunt doen om je Wifi-bereik te verbeteren. Doorloop de onderstaande stappen om zelf je Wifi te verbeteren, of laat je adviseren door onze tool.

1

Verklein de afstand tot je modem

Hoe groter de afstand tot je modem, hoe zwakker het Wifi-signaal. Kun je niet dichterbij je modem komen, plaats dan een repeater. Als je de Klantenservice belt, komen ze de repeater helemaal gratis installeren.

2

Zorg voor een goede plek van je modem in huis

Muren, plafonds, aantal verdiepingen en meubels hebben invloed op het Wifi-signaal. Is je huis goed geïsoleerd en heeft het dikke betonnen muren, dan komt het Wifi-signaal helaas minder goed door.

3

Hef wifi-blokkades op

Andere apparaten zoals magnetrons, DECT telefoons, babyfoons of alarmsensoren kunnen je Wifi-signaal storen. Ook de aanwezigheid van andere Wifi-netwerken (bijvoorbeeld van de buren) kunnen het signaal verstoren.

4

Wifi-kanaal aanpassen

De kwaliteit van je Wifi-verbinding is afhankelijk van hoe druk het is op het Wifi-kanaal waar jij gebruik van maakt. Misschien deel jij die wel met al je buren. Wanneer het drukker is ontstaat er vertraging. Hieronder kun je je internet type kiezen en leggen we je uit hoe je het wifi-kanaal kunt wijzigen.

5

Installeer Wifi-versterkers

Met een Wifi-versterker wordt het Wifi-signaal versterkt. Plaats de Wifi-versterker op een plek in je huis waar je Wifi-signaal wel goed is. Het Wifi-signaal wordt dan overgedragen en weer verder gebracht.

Let op: zet geen versterkers achter elkaar, want dan wordt de snelheid gehalveerd.

Wist je

Wist je overigens dat het niet altijd de schuld van je Wifi is!

De ene website of video is trager dan de ander. Dit ligt niet altijd aan je Wifi-signaal. Dat kan ook door andere factoren beïnvloed worden. Denk hierbij aan:

  • De servers waar de website of video wordt opgehaald,
  • Het aantal bezoekers op de website of kijkers van een video,
  • De manier waarop de website gebouwd is,
  • Het aantal (grote) afbeeldingen en video's die de site heeft, etc.

Kom je er niet uit? Stel je vraag aan T-Mobile Thuis