Kinderslot


Met het Kinderslot heb je meer controle over wat je kinderen op TV kijken. Zo kun je hiermee bepaalde zenders en de bijbehorende programma-informatie afschermen. Deze geblokkeerde zenders zijn dan alleen nog toegankelijk met de TV-pincode.

Klik op onderstaande button en je gaat direct naar TV instellingen in My T-Mobile Thuis. Je hoeft alleen nog in te loggen.

Naar My T-Mobile Thuis


Overzicht geblokkeerde zenders

Een overzicht van alle geblokkeerde zenders is heel eenvoudig te vinden onder de optie "Geblokkeerde zenders". Je vindt deze optie in het menu onder "Instellingen" en dan "Kinderslot".


Zenders blokkeren met het Kinderslot

Het Kinderslot is nu nog makkelijker in te stellen. Voer eenmalig je TV-pincode in en je kunt zelfs meerdere zenders in één keer blokkeren.

Ga in het TV-menu naar "Instellingen" en kies "Kinderslot". Er verschijnt een scherm waarin de TV-pincode ingevoerd moet worden om zenders te kunnen blokkeren. Druk op "OK" om een geselecteerde zender te blokkeren of vrij te geven.

Zenders blokkeren met het kinderslot

Bij geblokkeerde zenders verschijnt een slotje Kinderslot
De zender gaat "op zwart" inclusief een melding waarom de zender op zwart staat.

Zenders blokkeren met het kinderslot

In de "Gids" en "Mini Gids" is het slotje Kinderslotzichtbaar voor de naam van de zender.

Zenders blokkeren met het kinderslot


Geblokkeerde zenders helemaal opheffen

Ga in het TV-menu naar “Instellingen” en vervolgens naar "Kinderslot". Vul hier de TV-pincode in. Selecteer vervolgens de betreffende zender en druk op "OK". De zender is nu gedeblokkeerd. Dit kun je herkennen aan het slotje Kinderslot voor de zender.


Geblokkeerde zenders tijdelijk opheffen

Het is mogelijk om tijdelijk alle geblokkeerde zenders vrij te geven. Ga naar één van de geblokkeerde zenders en druk op “OK”. Vul vervolgens de TV-pincode in. Nu zal de blokkade tijdelijk worden opgeheven voor alle zenders die geblokkeerd waren.

Ook kun je alle zenders tijdelijk vrijgeven door de optie "Alle zenders vrijgeven" te selecteren. Je vindt deze optie in het menu onder "Instellingen" en dan "Kinderslot".

De button “Alle zenders vrijgeven” wijzigt daarna automatisch in "Opnieuw vergrendelen". Met deze optie kun je alle tijdelijk vrijgegeven zenders direct weer opnieuw vergrendelen. Gebruik je deze optie niet, dan worden alle zenders tijdelijk vrijgegeven voor de periode van 15 minuten. Dit is de standaard instelling onder "Geavanceerd".

Je kunt via de optie "Geavanceerd" ook zelf aangeven hoe lang je de tijdelijk opheffing wilt laten gelden.

Binnen deze periode is het mogelijk om alle (geblokkeerde) zenders te bekijken zonder de TV-pincode in te voeren. Na deze periode worden alle zenders automatisch weer geblokkeerd. Ben jij nog aan het kijken naar één van deze zenders, dan blokkeeert deze pas zodra je zapt naar een andere zender.


Meer informatie

Wil je meer weten over de TV-diensten, neem dan een kijkje in de handleiding.

We helpen je graag persoonlijk verder