Opnemen en pauzeren van TV


Je hebt in je TV-menu verschillende opties om het TV kijken leuker en makkelijker te maken. Opnemen en live pauzeren zijn de meest gebruikte functionaliteiten. Onderstaand vertellen we je meer over deze twee functionaliteiten.


Het hoofdmenu

In het hoofdmenu vind je alle mogelijkheden van de Interactieve TV Box. De indeling van het menu bestaat uit: "Live" "On Demand" en "Instellingen". Om toegang te krijgen tot het hoofdmenu druk je op 'Menu'.

  • Onder "Live" vind je de basisdiensten: "Gids", "Radio luisteren" en "TV kijken".
  • Onder "On Demand" staan alle diensten waarbij je zelf bepaalt wanneer je kijkt, zoals "De Videoshop" (als dit in je zenderpakket zit). Meer informatie over TV on Demand en On Demand films vind je hier. Wanneer je de dienst "Gemist" selecteert, kun je uitzendingen op TV terugkijken van NPO 1, 2, 3, SBS6, SBS9, Veronica, Net5 en FOX Sports 1 Eredivisie (Als je FOX Sports Compleet in je pakket hebt). Heb je een Interactieve TV Box met harddiskrecorder, dan staat hier ook "Opnames".
  • Onder "Instellingen" vind je "Favorieten", "Kinderslot", "Video en audio" en "Systeeminformatie". Maak gebruik van de vier navigatieknoppen om te navigeren tussen de diverse lagen.

Maak gebruik van de vier navigatieknoppen om te navigeren tussen de diverse lagen.


De gids raadplegen

  • Druk op "Guide" of op "Menu"
  • "Guide" geeft direct het programmaoverzicht.
  • In "Menu" kun je "Gids" selecteren onder het menu-item "Live". De rode verticale balk geeft aan wat er speelt. De omlijsting geeft aan wat er op dit moment geselecteerd is.

Om te zien wat er morgen op TV is, kun je direct op de gele knop drukken.

Wil je weer terug naar een vorige dag, druk dan op groene knop. Deze knop is alleen beschikbaar wanneer je je niet op de eerste pagina bevindt. Je kunt namelijk geen programma-informatie uit het verleden bekijken. Voor uitgebreide informatie over een programma, selecteer je het programma en druk je op "OK" of gebruik je de knop "INFO".


Opnemen

De opnamefunctie is alleen beschikbaar bij de Interactieve TV Box met harddiskrecorder. Heb je deze nog niet, kijk dan hier hoe je een extra Interactieve TV Box bestelt. Met de Interactieve TV Box met harddiskrecorder kun je tot twee programma's tegelijk opnemen van TV, als je gebruikmaakt van Glasvezel internet.

Harddisk Recorder

Interactieve TV Box met harddiskrecorder

Opnemen kan op twee manieren:
  • een opname starten tijdens het kijken
  • een opname inplannen via "Gids" of de "Mini Gids"

Live opname

Wil je tijdens het kijken een programma op TV opnemen? Druk dan op "REC". In beeld verschijnt kort een melding dat de opname is gestart. De opname stopt als het programma is afgelopen. Je kunt nu zappen zonder dat je de opname hindert. Druk nogmaals op de "REC" om de opname te bewerken.

Opname inplannen

Open "Guide" of de "Mini Gids" en selecteer een programma. Druk op de "REC" en er verschijnt een opname-icoontje bij het geselecteerde programma. Ook kun je een opname inplannen vanuit de programma-informatie. Selecteer hiervoor een programma in de "Mini Gids" of de "Gids" en druk op "OK" of gebruik de knop "INFO". Kies vervolgens in het submenu voor de optie "Opnemen".

Opname bewerken

Wil je de eindtijd van een opname wijzigen of een herhaling inplannen? Of een opname stoppen of verwijderen? Selecteer dan de betreffende geplande opname in de "Gids" of in de "Mini Gids" en druk op "REC". Nu verschijnt de pop-up "Bewerk opname". Deze optie is ook te vinden via de programmainformatie van het op te nemen programma. Hierin kun je de geselecteerde geplande opname stoppen of verwijderen, een herhaling inplannen of eventueel ingeplande toekomstige opnames verwijderen. Hiermee verwijder je alleen de opnames van hetzelfde programma die herhaaldelijk ingepland zijn op dezelfde tijd en zender. Wil je de eindtijd wijzigen? Selecteer de optie "Eindtijd" en ga met de navigatieknoppen naar rechts om te verlengen en naar links om te verkorten.


Live TV pauzeren

Even een pauze? Druk dan op de knop. Het beeld blijft stilstaan en er verschijnt een pauzeteken in de "Mini Gids". Druk op de knop en het programma gaat gewoon verder. Zo hoef je nooit meer wat te missen.

Druk je tijdens een gepauzeerd programma op de knop dan ga je terug naar de livestream.

In de pauze-stand kun je niet naar een ander kanaal zappen. Wil je dat wel, druk dan eerst op de knop of bevestig de waarschuwing die verschijnt wanneer je toch een andere zender selecteert.


Meer informatie

Wil je meer weten over de TV-dienst, het menu en opname mogelijkheden neem dan een kijkje in de handleiding.

We helpen je graag persoonlijk verder

Of bereik ons via:
0800-0092
Openingstijden zijn:
Maandag t/m zaterdag 7:00 - 22:00 uur
Zon- en feestdagen: 9:00-18:00 uur
Let op! Zorg dat je je bankrekeningnummer bij de hand hebt, zodat we je sneller kunnen helpen.
Stel je vraag via ons Forum
Stel 24 uur per dag je vraag aan onze online community
Ga naar het Forum