ICON/LOGINandroidantennes_outlinecalendar_outlinecall_outlinechatcheckmarkcheckmarkcheckmarkcheckmarkarrow-downarrow-downarrow-downarrow-leftarrow-leftarrow-leftarrow-rightarrow-rightarrow-rightarrow-rightarrow-uparrow-downcommunities_outlinecountdown_outlinedial-pad_outlinediy_outlinedsl_outlineeditArtboard 1Artboard 1ICON/PDF Copycommunities_outlinefrequentie_outlinegeenwticon-5ghzicon-2-4ghzinformation_outlineICON/INTERNETICON/INTERNETmeterlightbulb_graphicallocation_outlinemicrowave_outlinemy-location_outlineicon-pdfpower-plug_outlinedevices-off_outlineuit_outlinesatellite-dish_outlinesettings_outlinekundencenter-v3_outlinetools_outlinetv-apps_outlinetv-archive_outlineArtboard 1unplug_outlinevoicemail-message_outlinewifi-location_outlineafstand_wifiwlan_outline 2

Veiligheid & privacy

Wij willen graag dat onze abonnees zoveel mogelijk kunnen genieten van hun internet. Helaas zijn criminelen ook online actief. Het is daarom goed om je te verdiepen in mogelijke bedreigingen en hoe je jezelf hiertegen kunt weren.

Wij gaan zorgvuldig met je persoonsgegevens om

T-Mobile verzamelt en verwerkt jouw persoonsgegevens om zo optimaal mogelijk diensten aan jou te leveren. Persoonsgegevens zijn gegevens waarmee je identiteit kan worden achterhaald. Denk bijvoorbeeld aan je telefoonnummer, emailadres, je woonadres, maar ook je factuur- en locatiegegevens.

Heb je vragen over hoe wij met je privacy- en persoonsgegevens omgaan en deze beschermen? Lees hier ons privacy statement.

Wil je phishing voorkomen? Lees onze tips!

Phishing is het oplichten van mensen door nepberichten te sturen en naar persoonlijke gegevens te vragen. Vaak doen internetcriminelen zich voor als een bank of andere instantie. Bij phishing denken veel mensen aan e-mails, maar phishing kan ook via andere kanalen gebeuren zoals via sms’jes, WhatsApp of telefonisch. Wij geven hier tips hoe je phishing berichten kunt herkennen.

 • Controleer het adres van de afzender

  Vaak is het gebruikte e-mailadres vaag of een afgeleide versie van een echte bedrijfsnaam of de naam van een instantie.

 • Controleer de aanhef

  Word je met hele algemene termen, zoals 'Geachte heer/mevrouw' of 'Beste klant', aangesproken, let dan op. Bedrijven en instanties waar je klant bent, gebruiken meestal je achternaam in een e-mail.

 • Geef nooit zomaar je persoonsgegevens

  In de meeste phishing berichten staat het verzoek om je persoonsgegevens 'te controleren', 'bij te werken' of 'aan te vullen'. Je bank, verzekeringsmaatschappij en overheidsinstanties vragen echter nooit op deze manier naar persoonsgegevens.

 • Wees attent op taalgebruik en spelfouten

  In phishing berichten staan vaak spelfouten of worden termen gebruikt die niet passen bij de manier waarop het desbetreffend bedrijf je normaal bericht.

 • Klik nooit zomaar op een link

  Door te klikken op een link heb je kans dat een virus of malware op je computer of mobiel wordt geïnstalleerd. Het kan ook voorkomen dat een link je leidt naar een nepwebsite waar je je persoonlijke gegevens moet invullen. Frauduleuze links bevatten vaak subtiele verschillen met de originele link, zoals een andere extensie of andere schrijfwijze.

Zo surf je veilig online

Er is veel te vertellen over veilig online surfen. We geven hier een aantal tips die je makkelijk kan toepassen. Wil je meer weten? Bezoek de website veiliginternetten.nl.

 • Thuis veilig Wifi instellen

  De kans is groot dat je Wifi-netwerk zichtbaar is voor de buren of mensen die langs je huis lopen. Als onbekenden toegang krijgen tot je netwerk loop je het risico dat zij toegang krijgen tot persoonlijke gegevens en bestanden. Beveilig daarom je Wifi met een sterk wachtwoord. Lees hier hoe je je Wifi wachtwoord kunt aanpassen.

 • Installeer altijd de laatste beveiligingsupdates

  Als je altijd de nieuwste updates van je besturingssysteem download, is het moeilijker voor criminelen om op je computer in te breken.

 • Gebruik een betrouwbaar veiligheidspakket

  Je kunt je computer beveiligen met een beveiligingspakket. Het is belangrijk dat je een programma koopt dat automatisch wordt bijgewerkt. Alleen dan is de computer tegen de nieuwste virussen beschermd.

 • Linkjes klikken en ongewenste e-mail

  Vaak belanden virussen of ransomware op je computer nadat je zelf op een linkje hebt geklikt of een bestand hebt gedownload. Denk altijd goed na of je een link vertrouwt. Lees ook onze tips om phishing te herkennen.

 • Maak een back-up

  Je weet nooit wanneer het mis kan gaan. Maak daarom regelmatig een back-up van al je bestanden op een externe harde schijf, USB-stick of cloudopslag.

 • Check of het een veilige verbinding is

  Https is een beveiligde verbinding. Het is te herkennen aan een groen slotje op de adresbalk van je browser. Als je op deze beveiligde websites gegevens invult, kunnen internetcriminelen er een stuk moeilijker bij.

Download 'extra veilig online' voor je mobiel

Ons mobiele netwerk is stabiel en veilig. Maar veilig internetten wordt voor een groot deel bepaald door wat jij doet op het internet met je telefoon. Apps downloaden, online winkelen of geldzaken regelen kunnen risico’s met zich mee brengen zonder dat je het altijd door hebt of er iets aan kunt doen. Extra Veilig Online biedt de oplossing door automatisch jouw mobiele dataverkeer te controleren op onveilig verkeer. Lees hier meer informatie over Extra Veilig Online.

Zo creëer je een veilig wachtwoord

Wanneer je een wachtwoord aanmaakt, zorg dan dat dit een sterk wachtwoord is.

Sterke wachtwoorden bevatten minimaal 8 karakters waarvan:
 • een hoofdletter
 • een kleine letter
 • een nummer
 • een speciaal karakter zoals @, #, $ en %

Een andere manier is het kiezen van een zogenaamde wachtwoordzin, bijvoorbeeld mijnlievelingsdieriseenijsbeer. Een sterke wachtwoordzin bestaat uit minimaal twintig tekens en is origineel en persoonlijk.

Andere tips:
 • Wijzig je wachtwoord regelmatig.
 • Gebruik geen wachtwoord dat direct aan jou te relateren is, zoals je woonplaats of naam van je kinderen.
 • Gebruik niet overal hetzelfde wachtwoord. Dat is lastig maar wel de beste manier om je gegevens goed te beschermen.
 • Deel je wachtwoord nooit met iemand.

Telefonische overlast melden

Word je telefonisch lastig gevallen? We helpen je graag om dit tegen te gaan.

Commerciële bedrijven bellen vaak met aanbiedingen. Heb je hier geen behoefte aan? Registreer dan je telefoonnummer op bel-me-niet.

Is het een persoon die je telefonisch lastig valt? Vul dan het onderzoeksformulier hieronder in en stuur hem op naar klantenservice@t-mobilethuis.nl. We kunnen de overlast voor je onderzoeken.

Tip! Kijk in de handleiding van je telefoontoestel of je telefoonnummers kunt blokkeren.

Kids veilig online

Kinderen lopen online best wat risico’s. Pestkoppen, criminelen en pedofielen zitten namelijk ook op internet en sociale media. Als ouder is het verstandig om de risico’s van het internet goed uitlegt aan je kind.

Veelgestelde vragen op ons Forum


[BELANGRIJK] Phishing / spam mail in omloop

"Hoe kun je valse e-mails herkennen?" Lees verder

Hebben we je vraag beantwoord? Wil je contact met ons?

En? Heb je kunnen vinden waar je naar zocht op deze pagina?

Geweldig!

6.131

Klanten en jij hebben hun antwoord kunnen vinden via onze online klantenservice

Chat nu met 1 van onze medewerkers

"Hoi, mijn collega’s en ik zijn online om via de chat al je vragen te beantwoorden."

Start de chat
Of bereik ons via:

T-Mobile thuis forum:

T-Mobile thuis forum Nu online 65.556 vragen al beantwoord

Forum

Stel je vraag of lees wat anderen hebben gevraagd aan onze Community op ons Forum. Zij staan 24 uur per dag voor je klaar.

Naar het Forum
Of bereik ons via:
Of bereik ons via:
0800-0092
Openingstijden zijn:
Maandag t/m zaterdag 7:00 - 22:00 uur
Zon- en feestdagen: 9:00-18:00 uur
Let op! Zorg dat je je bankrekeningnummer bij de hand hebt, zodat we je sneller kunnen helpen.
Stel je vraag via ons Forum
Stel 24 uur per dag je vraag aan onze online community
Ga naar ons Forum

Zoek binnen alle pagina's van T-Mobile